Marklin M-rail Modelbaan

Marklin M rail Modelbaan

Blog

Zelfbouw poort Bílá Tremesná (Deel 3)

Posted on November 5, 2011 at 2:55 PM

Roosters en daken

Ik heb inmiddels al wat textures uitgezocht voor alle dakpannen en een schets gemaakt om met wat handigheid de vijf raamroosters te maken van UTP-kabel en wat stukjes 0,5mm2.Tja, hiermee heb ik mijzelf wat op de hals gehaald! Wat een monnikenwerk is dat! Maar over het eindresultaat ben ik dik tevreden, al heeft het een hele avond solderen gekost. Hier de 'soldeeropstelling' en het 'eindproduct':

 

Ik was van plan om dit zwart te spuiten, in tegenstelling tot het voorbeeld wat wit lijkt over te komen. Echter de vijf roosters staan momenteel in de grijze primer en die kleur staat eigenlijk prima!

Op de Pirons na is het hoogste punt is bereikt! Er zijn horizontale sierlijsten aangebracht en ook de textures zijn uitgeprint, gesneden en aan elkaar geplakt met het volgende resultaat:

 

Op het dak van de vierkante toren wordt alleen de horizontale noklijn nog bewerkt. Het dak van de poort moet dus nog worden uitgebreid en van nokpannen voorzien en ook moeten beide torens nog een sierlijst krijgen. Alle daken zitten hier nog niet vast.

Dan nog een foto van alle onderdelen voor de ramen:

 

  • Op mat doorzichtig plastic zijn met crepe- tape de kozijnen aangebracht.
  • Extra sponningen met ruimte om de roosters vast te zetten, tevens om het raam te verdiepen.
  • De gesoldeerde roosters in de primer.
  • Een test-opstelling van het geheel met een uitgesneden facade.

Deel 2  -  Deel 4

Categories: Modelbouw, Scratch Built