Marklin M-rail Modelbaan

Marklin M rail Modelbaan

Blog

Zelfbouw poort Bílá Tremesná (Deel 6)

Posted on November 5, 2011 at 3:05 PM

Nieuwe daken op de torens

Op zoek naar het juiste karton voor de dakpannen van de torens, heb ik een doos van het kopiëerpapier toegepast: dat is mooi stevig, glad karton en met een kleine golf.

 

Hier de eerste kartonstroken waarvan één zijde verwijderd. Nog duidelijk te zien dat het nog niet opgedroogd is. Van het karton van de doos wou de zicht- of buitenzijde niet goed nat worden, vanwege het gladde papier, maar de bruine binnenzijde liet na omspoelen met water en zo'n 5 minuten wachten, eenvoudig los.


Na wat proefsnedes van de dakpannen (recht, schuin en dubbel snijden) even uit de 'losse hand' een stuk dak nageknipt en er op geklemd: het is voor mij nu al duidelijk dat dit beter kan gaan worden dan met de toegepaste textures.

Ik was enorm verrast dat bij het teststukje de dakpanstructuur redelijk, doch niet exact, overeen kwam met de texture, maar door het reliëf veel meer aansprak. Het golfkarton laat zich verrassend goed bewerken en lijmen (met houtlijm). De eerste verflagen zitten er inmiddels op: grijze grondverf (cement) en roodbruin (dakpannen).


Het daklood en de drie pirons zullen nu nog opnieuw op maat gemaakt worden.


Deze keer iets anders dan de vorige keer opgebouwd. Het koperdraad dunner (UTP), visloodje kleiner en in de top een klein stukje UTP aderisolatie. Wel is er weer het aluminium bakje van een waxinelichtje gebruikt voor de loodslab. De piron van de ronde toren is van de punt van een oud vulpotlood welke precies de juiste vorm en afmeting had!


Een Preiser-view omhoog naar de dakrand.

Categories: Modelbouw, Scratch Built