Marklin M-rail Modelbaan

Marklin M rail Modelbaan

Blog

Zelfbouw poort Bílá Tremesná (Deel 7)

Posted on November 5, 2011 at 3:10 PM

Verliching onder de poort

Het armatuur is een gele 5mm LED, die met de dremel is afgeplat en verder in vorm gebracht. Voordeel hiervan is dat het kunststof van de LED diffuus het licht doorlaat, wat ook eigenlijk de bedoeling was. Als kabel is een stuk van een defect GSM-headset gebruikt: twee draden in één kabeltje ter dikte van het dunste draad dat ik gebruik. De kabelbeugels zijn van koperdraad die met een stift is zwartgemaakt. Een lusje om de kabel en dan door de muur via een gaatje van een speld. De draadjes zijn aan de achterzijde met Alu-tape gefixeerd. De aansluiting van de kabel aan het armatuur is een combinatie van isolatie-tape en krimpkous. En als laatste: de elektrakast is een stukje grijs kunststof, op maat gezaagd en voorzien van een gleuf waarachter de kabel de muur door gaat.

 

Met het toevoegen van verlichting onder de poort komt er een eind aan het zelfbouwprojekt van de poort op stuwdam Bílá Třemešná in 1:87.


Deze bouwstijl spreekt mij zeer aan, maar zal zeker gecombineerd worden met o.a. vakwerkstijl die je niet alleen in Duitsland, maar ook in Engeland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk tegenkomt.

 

Ook de Mediterrane bouwstijl vind ik bijzonder mooi, Veel elementen hiervan zullen dan ook terugkeren in de zelfbouw van bijvoorbeeld een stationnetje met bijbehorend toilletgebouwtje en goederenloods. Er is ondertussen al een heel dosier aangelegd met bouwwerken die aan mijn 'sfeercriteria' voldoen, ondermeer het toepassen van stucwerk, de wijze van dak bedekking en bouwkundige details als torens, poorten en luiken.

 

Categories: Modelbouw, Scratch Built