Marklin M-rail Modelbaan

Marklin M rail Modelbaan

Blog

Zelfbouw schakelrails M-rails

Posted on December 27, 2009 at 10:30 AM

Voor het automatiseren van de baan is treindetectie noodzakelijk. Er zijn verschillende manieren om dit te realiseren:

- Lichtsluis : zie hier voor een uitgebreide en duidelijke beschrijving in het Duits :  http://www.christian-luetgens.de/eisenbahn/elektronik/ls1/Lichtschranke_1.htm.

Voordelen : apart stroomcircuit en detectie van complete trein. Nadelen : duidelijk zichtbaar in scenery en beïnvloedbaar door 'vals' licht. Tevens zal dit zelf gemaakt moeten worden.

- Schakelrail : de schakelrails van Märklin 5146 en 5147. Voordelen : rijrichtinggevoelig en standaard materiaal. Nadelen : storingsgevoelig en detectie van sleepcontact.

- Contactrail : de contactrails van Märklin 5104 en 5105. Voordelen : nauwelijks zichtbaar en detectie van complete trein. Nadeel : beperkt aanbod van type M-rail.

N.a.v. bovenstaand heb ik besloten om zelf contactrails te maken, zodat ik ook zelf kan bepalen wat voor type rail een schakelrail wordt e.e.a. gerelateerd aan het sporenplan.

  

Met een Stanleymesje de railklemmen flink opengebogen waarna de railstaaf kan worden uitgenomen. Aan de buitenzijde van de railstaaf (i.v.m. de flens van de wielen) een draad solderen. Dan de gehele railstaaf van krimpkous voorzien. Alvorens de railstaaf voorzichtig in te klemmen, de positie van de railstaaf op het ballastbed ontdoen van bramen!

Tijdens het inklemmen is het nuttig om een multimeter aan te sluiten om hiermee op ongewenste kortsluiting te kontroleren. Als laatste de 'kop' van de rail ontdoen van krimpkous m.b.v. een scherp hobbymes. Hiermee aan beide zijde van de rail de krimpkous snijden tussen de 'kop' van de rail en de railklemmen (Uitkijken dat je nét boven de railklemmen snijdt i.v.m. kortsluiting.

 

edit: op 11 maart 2011 is een fotoverslag toegevoegd van het maken van schakelrails.

Categories: Elektra, Rails