Marklin M-rail Modelbaan

Marklin M rail Modelbaan

Blog

Zelfbouw parklantaarn

Posted on May 22, 2013 at 12:55 PM

Op het Piazza Padre Pio staat een zelf gebouwde parklantaarn. Aangezien dit eerste ontwerp goed beviel komen er meer en daarvan een fotoverslag. Qua materialen en de daarbij behorende kosten vallen enorm mee en men kan hier rustig spreken over Low Budget

 


 

 

  • Lampjes afkomstig van afgedankte kerstverlichting.
  • Mast is een van watten ontdaan kunststof wattenstaafje.
  • De mastverdikking is het buisje van een sprayflacon (b.v. Glas-ex)
  • De bekabeling komt van 'overleden' GSM-oordopjes.
  • Een m6 ring met een geponst metalen rondje vormen de kap.

 

 


 

De mast is ingekort tot 5cm en de verdikking heeft een lengte van 2cm. Het lampje is ontdaan van allerlei fratsen en het kabeltje is afgeknipt op 12cm.

 


 

De verdikking wordt aan het mastje gelijmd met houtlijm. Tevens is hiermee de m6 ring op het gestanste rondje gelijmd.

 


 

Van het kabeltje wordt aan beide zijden 1cm gestript en vertind. Vervolgens wordt aan één zijde van het kabeltje het lampje aan de aders gesoldeerd.

 


 

Zo'n kabeltje van een GSM-oordopje is dun genoeg om door het buisje van het wattenstaafje te halen en bevat toch twee aders! Het geheel wordt gefixeerd met houtlijm, waarbij de twee adereinden ook nog eens worden aangedikt.

 


 

Hierna kan het kapje er op gelijmd worden, ook weer met houtlijm. Dit is het voorlopige resultaat. De lantaarn moet natuurlijk nog wel geschilderd worden. Dan kan er gelijk met een dunne zwarte watervaste stift spijltjes op het gloeilampje gezet worden. Dat geeft toch nét even wat extra's er aan . . .

 

Categories: Scenery, Elektra, Scratch Built