Marklin M-rail Modelbaan

Marklin M rail Modelbaan

Baanplan

De layout is natuurlijk afgestemd op de grootte van de beschikbare ruimte en de positie van raam en deur in deze ruimte. Ik wil graag een zo'n lang mogelijk dubbel hoofdtraject met een zijlijn, een keerlus, opstelsporen en een onderhoudsspoor.

Uiteindelijk is de bovenstaande lay-out het definitieve baanontwerp geworden, waarbij in het zwart het dubbelsporig hoofdtraject is waaraan twee stations liggen, rood is de enkelsporige zijlijn en dient tevens als een keerlus.

In blauw is het onderhoudsspoor wat tot op de werkbank doorloopt weergegeven. Hier kunnen complete treinen modulaire opbergbakken (zelfbouw) in- en uitrijden. Er zal ook een module voor onderhoud worden gemaakt.

Met paars zijn de vijf opstelsporen aangegeven en de in- en uitrijsporen hiervan zijn in cyaan weer gegeven.

Tot slot zijn de twee zijlijnen in het grijs. Rechtsboven ligt inmiddels een bergtraject, voor linksonder ligt dat ook in de planning. Tussen deze twee kan pendelverkeer plaatsvinden van zowel personen als goederen.

Het baanplan is uitgetekend in AutoCAD. Er is een download beschikbaar met de gebruikte railgeometrie van Märklin M-rails.

(Update baanplan 12-04-2012)