Marklin M-rail Modelbaan

Marklin M rail Modelbaan

Achtergrondinformatie

Hallo, mijn naam is Erik Nieuwenhuis, de bouwer van de hier getoonde modelbouw en deze website. Mijn bouwjaar is 1968, ben woonachtig in Almelo met mijn vrouw Karin en kinderen Patricia en Marco.

Toen ik zeven jaar oud was kreeg ik van mijn oom Jack ( 07-11-2011 ) zijn Märklin trein met alle toebehoren. Dat had hij ooit van zijn vader, mijn opa dus, gekregen. In de loop der jaren werd de collectie met mijn verjaardag of pakjesavond uitgebreid met meer rails, huisjes en ook natuurlijk ook wagons en locomotieven. Hieronder een foto van mijn oom (L) en zijn twee neven met een Teppichbahn. Het materiaal is nog steeds in mijn bezit.

Een groet uit het verleden 

In mijn ouderlijk huis was echter geen plaats voor een vaste baan. Vaak werd er een baantje uitgelegd op de vloer en later ook op een oude deur die op schragen werd gezet. In 2006, vele jaren later, is er eindelijk een kamer over in ons eigen huis en hier heb ik naar hartenlust dan ook mijn eerste baan gebouwd én in de winter van 2008/2009 ook weer afgebroken! Reden hiervan : toch te steile hellingen en enkele 'noodzakelijke' scherpe bochten waarop de langere loc's en wagons ontspoorden. Kortom: een verkeerd ontwerp! Zeg maar: beginnersfouten . . . .

Ik heb nu een nieuw ontwerp gemaakt en de bouw ervan komt hier op deze site te staan. Het ontwerpen van de baan doe ik met AutoCad, waar ik beroepsmatig zeer vertrouwd mee ben. Verder wordt alles bijgehouden in een spreadsheet-bestand voor:

 

Erik Nieuwenhuis.